Під час проведення зборів постійного та перемінного складу факультету № 4 ХНУВС було розглянуто низку актуальних питань, зокрема дотримання вимог законності та дисципліни, стан військово-патріотичного виховання. Заступник декана з навчально-методичної роботи Юрій Онищенко акцентував увагу на важливості вдосконалення курсантами української мови в освітньому процесі, наголосивши на необхідності отримання сертифікатів про рівень володіння державною мовою. Також було підбито підсумки роботи наукових гуртків, відзначено наукову діяльність курсантів факультету. Не залишили без уваги питання академічної доброчесності, адже шлях до європейської інтеграції лежить не лише в новітніх методах навчання, а й у сучасних методах контролю якості освіти, зокрема використання спеціальних програм для виявлення плагіату. Додатково було розглянуто питання поведінки у соціальних мережах. Декан факультету Микола Марчук зазначив: «Щодня ми стикаємося з великим потоком інформації в Інтернеті і не повинні забувати про правила поведінки у ньому. Ми маємо звертати увагу на будь-які прояви правопорушень не лише на вулиці, а й в Інтернеті – це наш профіль роботи».

Наприкінці зборів присутні прослухали звіти курсантів 3 курсу, які отримали чудову нагоду навчатися разом зі студентами з різних країн, розвивати свої навички, вивчати цікаві програми, брати участь у тренінгах і семінарах.

Курсантка Дар'я Рябцева розповіла про тренінг з антикорупції у вищій освіті та взаємодію студентів/курсантів з уповноваженим щодо запобігання та виявлення корупції, який був організований ПРООН у межах Програми ООН з відновлення та розвитку миру. Курсантка Валентина Хомич взяла участь у «Літній школі з розслідування злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми», що проводилась у межах спільного проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України та Міністерства внутрішніх справ. Курсанти Олександр Бабич і Володимир Заворотній поділилися враженнями та прозвітували про поїздку до «Літньої школи» Університету ім. Адама Міцкевича у м. Познань (Республіка Польща) на тему «Міжособистісна комунікація, співпраця, побудова команди».

Збори факультету пройшли в дружній і конструктивній атмосфері, курсанти отримали ґрунтовні та змістовні відповіді на свої запитання.

ВЗГ ХНУВС