Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Демидов Захар взяв участь у вебінарі «Інтеграція штучного інтелекту та машинного навчання з кібербезпекою: основні переваги та елементи».

Штучний інтелект (AI) і машинне навчання (ML) є критично важливими для зрілої програми кібербезпеки. Наприклад, AI та ML дозволяють організаціям виявляти аномалії часу, підрахунку та шаблонів; обчислювати оцінку ризику для кожного користувача та суб’єкта в мережі і зменшити помилкові спрацьовування. Також замість того, щоб писати правила виявлення загроз, аналітики безпеки можуть покладатися на те, що система навчається самостійно та сповіщає їх про потенційні загрози.

Учасники вебінару дізналися, як розвиваються AI та ML у сфері кібербезпеки, перспективи їх подальшого розвику та основні елементи SIEM-рішення на основі ML. Також було розглянуто оцінку ризиків для проактивної безпеки; моделювання аномалій для додаткової гнучкості, точності та ефективності; аналіз груп однолітків і сезонних факторів для покращення оцінки ризиків.

Отримані знання будуть використані у професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС