З метою забезпечення прозорості та об’єктивності вступної кампанії у Харківському національному університеті внутрішніх справ, напередодні проведення реєстрації вступників та випробувань з фізичної підготовленості, відбулась робоча зустріч з усіма відповідальними за цей процес учасниками.

Під час заходу голова Приймальної комісії ректор університету Валерій Сокуренко наголосив усім присутнім на неухильному виконанні функціональних обов’язків, неприпустимості будь-яких зловживань повноваженнями, об’єктивному та прозорому оцінюванні підготовки абітурієнтів під час вступної кампанії.

Представник внутрішньої безпеки Національної поліції України Антон Винокуров долучився до обговорення та зазначив, що його підрозділ також відповідальний за дотримання принципу законності під час вступної кампанії в університеті, тому вони будуть об’єктивно та неупереджено здійснювати відповідний нагляд за дотриманням законодавства.

Голова Апеляційної комісії перший проректор Олександр Моргунов зауважив, що апеляції усіх вступників буде розглянуто належним чином у чіткій відповідності до визначеного порядку.

Голова комісії із проведення співбесіди для вступників за державним замовленням проректор Михайло Бурдін зазначив, що усі нормативні документи, які регламентують діяльність приймальних комісій визначені та затверджені, із усіма відповідальними учасниками проведена роз’яснювальна та інструктивна робота, що відповідно забезпечує прозорість та об’єктивність вступної кампанії.

Уповноважена з антикорупційної діяльності Яна Мазур акцентувала увагу голів та членів предметних екзаменаційних, фахових атестаційних комісій, предметних комісій, які відповідають за проведення вступних іспитів на тому, що дотримання вимог антикорупційного законодавства, особливо під час вступної кампанії, є одним із ключових складових іміджу та репутації університету в цілому.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Віктор Василенко зауважив, що в університеті впроваджується та забезпечується дотримання принципів прозорості та доброчесності щодо реалізації права на освіту під час вступної кампанії.

ВЗГ ХНУВС