Психологами відділення психологічного забезпечення ВКЗ у взаємодії з керівництвом факультету № 2 запроваджено проведення серії тренінгів із курсантами на тему: «Патріотизм як характеристика та цінність особистості».

Метою заходу є формування у курсантів патріотизму, як стійкої загальної риси особистості, яка інтегрує в собі окремі спрямованості (інтереси, ціннісні орієнтації, переконання), риси характеру (рішучість, цілеспрямованість, наполегливість, організованість) та емоційно-почуттєвої сфери (радість, гордість, прив’язаність).

Учасники тренінгу вчаться аргументовано висловлювати свою думку, спираючись на досвід відомих українців, відпрацьовують навички активного слухання та обговорення, формулюють ідею та вміння висловлювати власне ставлення до патріотизму. Використані у тренінгу психологічні вправи розвивають мотивацію курсантів постійно працювати над собою задля подолання негативних рис особистості (зневага, жадібність, зверхність, брехливість) та вчитись говорити про найважливіші і, іноді, найважчі речі.

ВЗГ ХНУВС