Перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Дмитро Швець взяв участь у міжнародному семінарі «Підготовка фахівців в поліції Баварії (ФРН)». Семінар відбувся в
м. Київ на базі Національної академії внутрішніх справ за активного сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

На заході були присутні керівник Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний, директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Віктор Слівінський та його заступник Олександр Користін, керівники інших структурних підрозділів відомства, проректори відомчих навчальних закладів. Делегація іноземних гостей була представлена керівником управління підготовки та підвищення кваліфікації Поліції готовності Баварії (ФРН) Гердом Енклінгом та офіцером зв’язку Федеральної поліції при Посольстві ФРН в Україні Штефаном Бергером.

Герд Енклінг ознайомив присутніх з Баварською моделлю підготовки поліцейських і наголосив, що в разі, якщо ця модель влаштує українську сторону, зарубіжні колеги готові пролонгувати активне та плідне співробітництво.

Дмитро Швець зазначив, що Фонд Ганса Зайделя здійснює свою діяльність в Україні у трьох основних напрямах – внутрішня безпека, державне управління, розвиток громадянського суспільства: «У сфері внутрішньої безпеки важливим партнером Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні є Міністерство внутрішніх справ, у тому числі вищі навчальні заклади. Для нас надзвичайно важливим та корисним є досвід зарубіжних колег і ми будемо його активно використовувати у подальшій підготовці поліцейських кадрів».

ВЗГ ХНУВС