Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе з робочим візитом відвідала Харківський національний університет внутрішніх справ. Вона зустрілася з курсантами, науково-педагогічним складом навчального закладу та випускниками курсів підвищення кваліфікації.

Голова Національної поліції України, заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління генерал поліції третього рангу Олександр Вакуленко, начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області генерал поліції третього рангу Анатолій Дмитрієв та ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко вручили свідоцтва 74 слідчим Головного управління Національної поліції в Харківській області, які пройшли повний курс підвищення кваліфікації за програмою слідчих Національної поліції та склали підсумковий комплексний екзамен.

Звертаючись до присутніх, голова Національної поліції України зазначила, що їй дуже приємно бачити колег, які знову сіли за парти, щоб набути нових знань, а також курсантів, які щойно вступили до університету, але на них – майбутніх фахівців, уже чекають в практичних підрозділах. Також вона подякувала ректору та колективу університету за розуміння та підтримку реформ: «Перед нами стоїть багато завдань і викликів. Ми нікому не віддамо нашу країну. Як нова українка, я буду робити все, щоб наша держава стала квітучою і заможною».

Заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління генерал поліції третього рангу Олександр Вакуленко, звертаючись до присутніх, закликав працівників поліції якісно і добросовісно ставитися до своїх професійних обов’язків. «Новій поліції потрібні фахівці, які з першого дня мають бути готовими до великих обсягів роботи. Сьогодні розслідувано та знаходиться у провадженні понад 1 млн. 600 справ. Тож під час навчання необхідно насамперед звертати увагу на його практичну складову». Курсантам Олександр Вакуленко побажав наснаги та здоров’я, а також дав цінну пораду, якої потрібно дотримуватися у професійній діяльності: «Якщо не знаєш як поступити – поступай по закону».

Ректор університету Валерій Сокуренко подякував керівництву Національної поліції за високу оцінку діяльності колективу університету у справі підготовки кадрів, підкресливши, що «це – висока довіра, яку ми повинні виправдовувати». Він також зазначив, що сьогодні до навчального процесу активно залучаються фахівці-практики, які мають значний досвід роботи в практичних підрозділах і можуть навчати молодь не лише за підручниками, але й спиратися на власний досвід. «В університеті ми багато уваги приділяємо патріотичному вихованню молоді. Кожен, хто навчається в стінах нашого закладу, є справжнім патріотом нашої держави, а захист прав и свобод громадян для нас є святим обов’язком», - зазначив ректор.

 

ВЗГ ХНУВС