На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ під час робочої наради із керівниками закладів вищої освіти системи МВС України.

Ігор Клименко зазначив, що навчання у вишах має бути адаптоване відповідно до вимог сьогодення. Студенти закладів системи МВС мають бути готовими виконувати бойові завдання після завершення навчання.

«Курсанти мають розуміти, що в Україні йде війна. Ми вже зараз маємо думати про людей, які будуть працювати на деокупованих територіях та надавати їм відповідні знання. Ми маємо взяти урок з цієї війни та вчити наших студентів по-новому. Зокрема, ми маємо інноваційно, технічно та інтелектуально посилити потенціал наших вишів», – заявив Міністр внутрішніх справ України.

Відтак Глава відомства дав доручення керівникам закладів освіти системи МВС переглянути стандарти підготовки студентів та адаптувати їх відповідно до навчальних програм країн ЄС. Зокрема, Ігор Клименко запропонував впровадити  стандартизовану систему до усіх навчальних закладів Міністерства.

Також Міністр внутрішніх справ наголосив на важливості полігонів та облаштуванні їх відповідно до умов сьогодення. Окрім того, Ігор Клименко запропонував збільшити кількість тренінгів для студентів.

«Задача Президента — ми маємо вже зараз думати, як ми будемо після закінчення війни застосовувати наші сили. До цього ми маємо готувати наших курсантів. Усі наші студенти мають у подальшому працювати на благо держави та бути готовими оперативно реагувати на будь-які події в країні», – зазначив Ігор Клименко.

Після завершення наради Глава МВС заслухав пропозиції ректорів навчальних закладів щодо навчання та нормативів для студентів.

Департамент комунікації МВС України