Заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції першокурсників  відбулися у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Майбутні фахівці підрозділів Національної поліції поклялися вірно служити Українському народу, захищати конституційні права та свободи громадян, територіальну цілісність держави. Юнаки та дівчата доклали багато зусиль, щоб вступити на навчання до університету, – успішно пройшли конкурсний відбір, фізичні випробування. За плечима багатьох із них – перемоги на численних предметних олімпіадах, здобутки у спорті. Саме на таких захисників правопорядку – мужніх, розумних, вмотивованих – чекають у практичних підрозділах Національної поліції.

Присутні вшанували хвилиною мовчання патріотизм, вірність і героїзм тих, хто поклав своє життя за волю, єдність і незалежність України.

Розпочалася церемонія складання Присяги. Серед першокурсників – представники майже усіх областей України. Юнаки та дівчата присягнули вірно служити Українському народу, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, захищати та охороняти права і свободи людини, державу. Кожен першокурсник отримав жетон поліцейського з особистим номером.

Від імені керівництва Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України першокурсників привітав заступник Голови Національної поліції – начальник Департаменту кадрового забезпечення Сергій Кобець: «Служити Українському народові – це велика честь і ще більша відповідальність. Продовжуйте кращі традиції правоохоронців України, будьте сумлінними й дисциплінованими!

Триває війна. Ми боронимо наше теперішнє і майбутнє від російського агресора, який намагається відібрати у нас волю, землю, свободу. Багато випускників Харківського національного університету внутрішніх справ у складі підрозділів «Гвардії наступу» на передовій дають гідну відсіч ворогу, захищають суверенітет і незалежність Української держави. Нехай їхні мужність і героїзм стануть для вас прикладом патріотизму і вірності Батьківщині».

Особливу подяку батькам за те, що гідно виховали своїх дітей, що не сховали їх в тяжкий для держави час висловив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. «Ваші сини та доньки отримають якісну освіту, будуть захищати права і свободи громадян та розбудовувати мирну й незалежну Україну. Нехай їм щастить на цьому шляху!», – зазначив очільник області.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко привітав першокурсників з визначною подією: «Сьогодні урочисте зобов’язання на вірність Українському народові долучило вас до великої родини поліцейських. У нелегкий час ви обрали цей шлях, коли наша країна бореться за свою свободу і незалежність. Суспільство очікує від Національної поліції забезпечення охорони прав і свобод, створення умов безпечного існування для кожної людини. Це висока довіра та велика відповідальність!».

Президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетник побажав першокурсникам бути гідними високого звання поліцейського, вірними Присязі, сумлінним навчанням і відданою службою наближати Перемогу.

Курсанти отримали настанови й від проректорів університетуСергія Бортника та Михайла Бурдіна.

Від імені батьків до молоді звернувся батько першокурсника – заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення військової частини майор Олександр Смаглій: «Ми, батьки, пишаємося вами, підтримуємо ваш вибір і бажаємо стати справжніми професіоналами! Переконані, що ви будете для всіх взірцем високих моральних якостей, патріотизму і любові до своєї країни».

Від імені першокурсників курсант факультету № 2 Даніїл Папков запевнив присутніх, що вони будуть гідно захищати права та свободи громадян, територіальну цілісність держави та запропонував вшанувати пам'ять правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків, та усіх, хто пожертвував своїм життям в ім’я України.

Ректор університету Валерій Сокуренко подякував керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, народним депутатам України, очільникам обласних військових адміністрацій, де розташована основна навчальна база і де продовжує свою діяльність університет, підприємцям за сприяння та підтримку в цей складний час. Звертаючись до першокурсників, він наголосив, що Присягу складають один раз і на все життя: «Ви обрали професію поліцейського, одягли погони у надзвичайно складний для країни час. Пам’ятайте, Присяга – це священні слова, непорушний наказ завжди стояти на захисті українського народу. Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, своєю відданою службою та відмінним навчанням наближайте її! Гідно несіть звання курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ. Служіть і навчайтеся так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Завершились урочистості виступами колективу художньої самодіяльності університету, підрозділу барабанщиць та спортсменів вишу.

ВЗГ ХНУВС