У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися спортивні змагання, присвячені Дню захисників і захисниць України, в яких взяли участь збірні команди факультетів № 2 та № 3. Під час відкриття присутні виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

Від імені ректора університету Валерія Сокуренка до учасників заходу звернувся завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Микола Боровик. Він закликав пам’ятати внесок захисників і захисниць України, які  на передовій мужньо й героїчно захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Микола Боровик побажав юнакам і дівчатам наснаги, сили духу, витримки та волі до перемоги.

Перед початком заходу з перемінним складом університету працівники кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки провели руханку. Спортивна програма складалася з кількох етапів. Перший – гімнастично-силовий комплекс, другий – це комплексна естафета «Поліцейський квест», що містив у собі бурпі, човниковий біг, спорядження поясної системи, біг, одягання індивідуальних засобів захисту, перенесення гирь, подолання перешкод, розбирання-збирання АКМ, надання домедичної допомоги та перенесення пораненого. Під час третього етапу збірні команди факультетів змагалися у перетягуванні канату. 

Серед жінок за підсумками участі у гімнастично-силовому комплексі в особистому заліку з піднімання ніг на високій перекладині місця розподілились наступним чином:

І місце – курсантка факультету № 2 Дарья Кочкарьова (із результатом 63 рази);

ІІ місце – курсантка факультету № 3 Данута Кучеренко (із результатом 45 разів).

Серед чоловіків у підйомі перевороті на високій перекладині переможцями стали:

І місце – курсант факультету № 2 Кирило Гладаревський (із результатом 35 разів);

ІІ місце – курсант факультету № 3 Дмитро Дацюк (із результатом 21 раз).

У командному заліку з гімнастично-силового комплексу перемогу отримала команда факультету № 2.

У  комплексній естафеті «Поліцейський квест» (командний залік) переміг факультету № 3.

У перетягуванні канату як серед чоловіків, так і серед жінок найкращими стали курсанти та курсантки факультету № 3.

У загальнокомандному заліку:

І місце ­– факультет № 3;

ІІ місце – факультет № 2.

Переможці і призери спортивного заходу були відзначені грамотами, найкраща команда – перехідним кубком.

ВЗГ ХНУВС