Напередодні Дня захисників і захисниць України відбулися спортивні змагання серед збірних команд факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Під час церемонії відкриття присутні виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

До учасників заходу звернулися декан факультету № 4 Микола Марчук і декан факультету № 1 Віталій Романюк. Вони привітали курсантів із Днем захисників і захисниць України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці. Вони побажали курсантам сили духу, наполегливості та волі до перемоги.

Головний суддя змагань, викладач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Богдан Лукін оголосив умови проведення спортивної програми.

Змагання відбувалися в особистому та командному заліках.

Перший етап спортивних змагань розпочався з підйому переворотом на високій перекладині (чоловіки) та піднімання ніг на високій перекладини (жінки) для кожного члена команди. Переможці визначалися за сумою всіх повторень у кожній вправі.

Другий етап визначив кращих у комплексній естафеті «Поліцейський квест», до якого увійшли – бурпі, човниковий біг, спорядження поясної системи (табельна вогнепальна зброя, спеціальні засоби, біг 10 м), одягання індивідуальних засобів захисту (шолом, бронежилет), перенесення 16- та 24-кілограмових гирь, розбирання – збирання АКМ, подолання перешкод, біг, надання домедичної допомоги (надягання турнікету) та евакуація пораненого.

Також збірні команди демонстрували силу й командний дух у перетягуванні канату.

За результатами змагань було визначено переможців і призерів в усіх видах спортивної програми.

Підйом переворотом на високій перекладині (чоловіки) та піднімання ніг на високій перекладини (жінки):

І місце – команда факультету № 1;

ІІ місце – команда факультету № 4;

гімнастичний комплекс серед чоловіків у підйомі переворотом на високій перекладині з результатом 28 – курсант Богдан Баглаєв;

гімнастично-силовий комплекс серед жінок у підйомі ніг на високій перекладини з результатом 27 – курсантка Катерина Шаравар.

«Поліцейський квест»:

І місце – команда факультету № 4;

ІІ місце – команда факультету № 1.

Перетягування канату:

І місце – команда факультету № 1;

ІІ місце – команда факультету № 4.

У загальнокомандному заліку перше місце посіла команда факультету № 1.

Переможці та призери особистої першості в кожному виді програми були нагороджені грамотами та дипломами.

Змагання організували та провели представники кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3.

ВЗГ ХНУВС