Для слухачів спеціальностей «Психологія» та «Правоохоронна діяльність» факультету № 6 ХНУВС доценткою кафедри соціології та психології Лілією Бондаренко та викладачкою цієї ж кафедри Наталією Ткаченко проведено бінарне заняття на тему «Розвиток системи пробації. Інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства». До проведення заняття було запрошено психологиню сектору ювенальної пробації м. Харкова Основ'янського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» Оксану Коцан і начальницю Індустріального районного відділу філії ДУ «Центр пробації» Наталю Земляну.

Наталія Земляна ознайомила здобувачів освіти зі специфікою діяльності органів пробації. Окремо було визначено мету, завдання різних видів пробаційних програм. Оксана Коцан розповіла про інструменти впливу на правопорушників, про особливості застосування мотиваційного інтерв’ю, ознайомила з протоколом оцінки ризику неповнолітньої та дорослої особи, яку використовують працівники служби пробації.

Активно обговорювалось слухачами питання щодо запровадження закону про пробаційний нагляд як основний вид покарання і альтернативу позбавленню та обмеженню волі, а також можливості волонтерської співпраці фахівців і студентів із Державною установою «Центр пробації».

ВЗГ ХНУВС