Працівники та курсанти факультетів №№ 1–4 Харківського національного університету внутрішніх справ, як і інших закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України і мають спеціальне звання поліції, під час дії воєнного стану постійно залучаються до заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку. Ректор університету Валерій Сокуренко провів інструктаж особового складу.

Він зазначив, що захист державного кордону України є невід’ємною частиною загальнодержавної системи забезпечення національної безпеки і полягає у скоординованій діяльності військових формувань та правоохоронних органів держави. Наголосив, що з урахуванням дії воєнного стану поліцейський має бути готовим до виконання невластивих йому функцій і завдань. Представники особового складу університету нестимуть службу на території прикордонних Закарпатської та Чернівецької областей.

Проректор університету Сергій Бортник закликав неухильно дотримуватися службової дисципліни, законності, сумлінно й відповідально виконувати обов’язки, допомагати працівникам правоохоронних органів і прикордонникам протидіяти спробам незаконного перетину державного кордону.

Під час несення служби курсанти дистанційно продовжуватимуть навчання.

У заході взяли участь декани факультетів та їх заступники, керівники інших структурних підрозділів.

ВЗГ ХНУВС