Для курсантів навчальної групи факультету № 3 доценткою кафедри педагогіки та психології Вікторією Доценко було проведено перший з трьох запланованих семінар-тренінгів, мета яких – формування мотивації неухильного дотримання доброчесності для забезпечення ефективності навчальної і дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти, розвиток навичок якісного академічного письма.

Учасники заходу розглянули наступні теми: «Академічна доброчесність, як чинник якості освіти», «Принципи академічної доброчесності», «Сутність основних видів порушень академічної доброчесності», «Правила цитування і посилання на джерело інформації».

Семінар-тренінг складався з теоретичної та практичної частин. Під час першої частини учасники дізналися про розвиток академічної доброчесності в Харківському національному університеті внутрішніх справ, зокрема познайомилися з Положенням про академічну доброчесність в ХНУВС, що є у відкритому доступі на офіційному сайті університету: http://univd.edu.ua/files/generaldocs/academic_integrity_provisions.pdf.

У практичній частині тренінгу майбутні психологи працювали у малих групах, робили презентації, дискутували тощо.

Наприкінці заходу першокурсники підписали Декларацію про дотримання академічної доброчесності здобувачем вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС