Викладачка вищої категорії Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі кандидатка економічних наук, доцентка Маргарита Оніщенко та доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Володимир Дементов провели бінарне лекційне онлайн-заняття для студентів 1 курсу. Захід відбувся в межах вивчення навчальної дисципліни «Основи економічної теорії» на тему «Засоби і напрями державного регулювання економіки».

Учасники розглянули такі питання: сутність і функції держави в ринковій економіці; теорії (моделі) державного регулювання економіки; форми і методи державного регулювання ринкової економіки; фінанси як економічна категорія, їх функції, суб’єкти і види фінансових відносин; державний бюджет, його сутність, структура, бюджетний дефіцит і державний борг; сутність, функції та види податків, податкова система; банки, їхні функції та види, банківська система.

Під час презентації Маргарита Оніщенко висвітлила та детально проаналізувала успішні кейси щодо ефективного державного регулювання економіки у різних країнах світу та в Україні, зокрема у воєнний час. Вона акцентувала увагу на питаннях пошуку ефективних форм і методів державного регулювання економіки в складних умовах, формуванні та впровадженні в життя дієвих важелів впливу на основі ґрунтовного аналізу і прогнозуванні реальних перспектив відновлення, розвитку економіки України у воєнний та повоєнний час, а також відповіла на запитання студентів.

ВЗГ ХНУВС