У межах вивчення навчальної дисципліни «Національна економіка» доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Володимир Дементов провів бінарне заняття з елементами дискусії для студентів 2 курсу спеціальності «Право» за участі начальника управління взаємодії з бізнесом, головного юрисконсульта Сумської торгово-промислової палати Станіслава Литвиненка.

Окресливши суть, особливості і структуру розвитку світового господарства, міжнародних торговельних відносин, юрисконсульт розповів студентам про сутність та особливості функціонування Сумської торгово-промислової палати в умовах воєнного часу, обговорив основні аспекти міжнародної торгівлі, види зовнішньоекономічної політики, роль і значення для країни, особливо в умовах сьогодення.

Станіслав Литвиненко звернув увагу на значенні платіжного балансу для української економіки та її стабільності. У дискусійному режимі присутні висловили думки й аргументи щодо перспектив інтеграції національної економіки України у світове господарство, зокрема у досягненні євроінтеграційних цілей.

Сумська філія ХНУВС