У межах проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» викладачі кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС проводять заходи для кураторських груп із метою підвищення рівня обізнаності здобувачів освіти щодо усіх форм та дій у разі виявлення фактів здійснення тієї чи іншої форми насильства.

Кураторка групи Юлія Самойлова спільно з головною юристкою Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Анастасією Солохою провела для здобувачів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» онлайн-лекцію на тему «Правові засади протидії ґендерно зумовленому насильству». Анастасія Солоха ознайомила з основними видами насильства, як вони проявляються та розповіла, як допомогти людині в тій чи іншій ситуації. Увагу студентів було акцентовано увагу на тому, що ґендерно зумовлене насильство є одним із найбільш небезпечних проявів насильства. Воно часто залишається непоміченим, невирішеним та неконтрольованим.

По завершенні заходу здобувачів освіти ознайомили з особливостями роботи Сумського місцевого центру з надання БВПД, основними напрямами роботи та специфікою взаємодії з різними випадками звернень.

Сумська філія ХНУВС