Студенти і викладачі Сумської філії ХНУВС долучились до просвітницьких заходів в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Тема засідання наукового гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» – «Домашнє насильство: причини, наслідки, протидія».

Здобувачки освіти Вікторія Рудь та Анастасія Попова представили тематичні доповіді-презентації, в яких детально розкрили такі питання: нормативно-правова база протидії домашньому насильству, профілактична робота, причини, наслідки (для родини, близького оточення, жертви, кривдника, соціуму), форми домашнього насильства, допомога постраждалим, покарання та робота з кривдниками.

Під час обговорення науковий керівник, кандидат наук з державного управління, доцент Володимир Дементов звернув увагу учасників заходу на особливостях регіональних та місцевих нормативно-правових документів, які регламентують діяльність з протидії домашньому насильству в Сумському регіоні та визначають функціональну зону відповідальності кола дотичних суб’єктів.

Результатом тематичної дискусії стала позиція щодо нагальної необхідності та актуальності превенції цього явища, виявлення та ідентифікації постраждалих, всебічна підтримка та допомога їм, безальтернативна жорстка позиція щодо кривдників, особливо у випадках рецидиву.

Сумська філія ХНУВС