Кафедра трудового та господарського права факультету № 2 провела круглий стіл на тему «Правове регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану». У роботі круглого столу взяли участь члени наукового гуртка кафедри.

Відкрив захід завідувач кафедри підполковник поліції Костянтин Мельник, який привітав учасників з початком роботи круглого столу, наголосив на актуальності обраної теми в сучасних умовах і закликав учасників фахово обговорити нагальні проблеми, пов’язані із дотриманням трудових прав громадян в умовах воєнного стану, особливостями проходження служби у Національній поліції України у сучасних умовах. Було наголошено на необхідності забезпечення належного захисту внутрішньо переміщених осіб та інших соціально-вразливих верств населення у соціальній сфері, здійснення заходів для повернення на Батьківщину осіб, які покинули її на початку війни.

Під час роботи круглого столу були заслухано доповіді курсантів з актуальних проблем трудового законодавства. Варто відзначити доповіді учасників наукового заходу: Кирила Чикіта «Міграція населення в умовах воєнного стану та забезпечення його трудових прав», Марини Баламут «Особливості проходження служби в Національній поліції України», Марії Мархайчук «Дискримінація жінок в процесі працевлаштування в умовах воєнного стану», Вадима Демченка «Оплата праці в умовах воєнного стану», Андрія Хом’яка «Час відпочинку в умовах воєнного стану», Дмитра Стецюка «Робочий час в умовах дії воєнного стану». У дискусії за темами доповідей взяли участь всі учасники заходу. Курсанти виявили готовність в подальшому нарощувати темпи наукової діяльності на шляху зміцнення законності й правопорядку в державі.

Наприкінці засідання Костянтин Мельник підсумував наукову активність учасників круглого столу й акцентував увагу на вагомості висновків та високому рівні підготовки доповідей і презентацій.

ВЗГ ХНУВС