У межах проведення профорієнтаційної роботи та Всеукраїнського тижня права працівниками кафедри юридичних дисциплін Сумської філії – завідувачкою кафедри Оксаною Панасюк, професором Олексієм Шумілом та викладачкою Євгенією Манько за участі курсанта Кирила Єременка – для учнівської молоді Сумського ЗЗСО № 19 Сумської міської ради було проведено ознайомчу екскурсію до філії. Заклад вищої освіти також відвідали директор та вчителі ЗЗСО № 19.

Представники філії поспілкувалися з майбутніми абітурієнтами, розповіли про основні спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців у філії, про особливості вступу та навчання в університеті. Представники кафедри юридичних дисциплін також поінформували молодь про можливість поєднання навчання за бюджетною та контрактною формою. Курсант Кирил Єременко поділився враженнями щодо навчання у закладі вищої освіти, розповів чому він обрав саме професію поліцейського та які навчальні дисципліни йому подобаються найбільше.

Під час заходу учнів ознайомили зокрема з такою наукою та прикладною дисципліною, як криміналістика. Обговорили її основні завдання та напрями роботи експертів у сучасних умовах, а також на наочних прикладах продемонстрували як проводяться різні види криміналістичних досліджень.

Зустрічі у такому форматі є цікавими та мотивуючими для молоді щодо обрання ними майбутньої професії і будуть проводитися й надалі.

ВЗГ ХНУВС