Доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 кандидат юридичних наук, доцент, підполковник поліції Тетяна Орлова та фахівець відділу міжнародного співробітництва Інна Савіна пройшли курси «Антидискримінація», «Перехідне правосуддя та права людини», «Права дітей» на платформі електронного навчання в області прав людини «HELP» від Офісу Ради Європи.

Під час проходження курсів представниці ХНУВС дізналися про цілі, суть та нормативну базу концепції правосуддя перехідного періоду, розглянули випадки його застосування, удосконалили свої знання з питань сімейного права та прав дитини, вивчили Конвенцію про права дитини, розглянули випадки сексуальної експлуатації та насильства над дітьми, міжнародно-правове регулювання протидії таким злочинам, особливості інтерв’ювання постраждалих від злочинів, а також вивчили зміст і складові антидискримінаційного законодавства. У межах кожного курсу користувачам платформи доступні корисні посилання, практичні поради, матеріали для самостійного вивчення, а також інтерактивні презентації, що значно полегшує сприйняття та засвоєння інформації.

За результатами успішного проходження всіх завдань онлайн-курсів Тетяна Орлова та Інна Савіна отримали відповідні сертифікати, що враховуються у щорічному рейтингу науково-педагогічних працівників ХНУВС.

Знання про концепцію перехідного правосуддя, антидискримінаційне законодавство, права людини та права дітей, а також про особливості інтерв’ювання постраждалих від злочинів, отримані в результаті проходження курсів, будуть використані в освітньому процесі та будуть обговорені під час проведення навчальних занять і засідань наукових гуртків курсантів.

Курси «Антидискримінація», «Перехідне правосуддя та права людини», «Права дітей», а також близько 30 інших курсів доступні для вивчення на онлайн платформі «HELP» кількома мовами, включаючи українську. За бажанням вдосконалити іноземну (німецьку, французьку, англійську чи іншу) мову професійного спрямування, користувач платформи може самостійно змінити відповідні налаштування.

Актуальна інформація про курси, доступні для вивчення на платформі електронного навчання в області прав людини «HELP» від Офісу Ради Європи доступна в межах групи, створеної відділом міжнародного співробітництва у застосунку Телеграм для координації навчання, надання консультацій з питань реєстрації та проходження курсів на платформі «HELP». Усі бажаючі можуть долучитися до групи за посиланням: https://t.me/+JUliLHndzJM4NDcy

ВЗГ ХНУВС