На початку заходу було відзначено представників університету за досягнення у професійній та науковій діяльності. Ступінь доктора філософії у галузі знань 08 «Право» за спеціальністю 081 «Право» присуджено Богдану Іванюку та Денису Лагодієнку. Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України вчене звання доцента кафедри кримінального права і кримінології присвоєно доценту кафедри підполковнику поліції Івану Кріцаку. Вчена рада проголосувала за присвоєння вченого звання «професор» доценту цієї ж кафедри, доктору юридичних наук Олександру Зозулі. За участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України Дипломом ІІ ступеня нагороджено курсантку факультету № 2 Мілєну Цвєткову. Ректор університету, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко привітав представників університету й побажав подальших успіхів у службі та професійному зростанні.

Серед питань, які були внесено до порядку денного засідання Вченої ради, – організація освітнього процесу для ад’юнктів та аспірантів відділу організації освітньо-наукової підготовки та якість здійснення наукового керівництва; результати міжнародної діяльності університету в умовах дії воєнного стану та перспективи її удосконалення. Було проаналізовано роботу університету за минулий рік: стан виконання рішень Вченої ради за ІІ півріччя, Антикорупційної програми, публікаційної активності фахових видань вишу та перспективи їх розвитку; результати діяльності спеціалізованих вчених рад і разових спеціалізованих вчених рад із захисту дисертаційних досліджень. Обговорювалися питання друку монографічних досліджень, а також рекомендації до друку та використання в освітньому процесі навчально-методичних матеріалів.

Учасники засідання Вченої ради обговорили роботу молодого ученого Кременчуцького льотного коледжу, яку висунуто на здобуття Премії Верховної Ради України у 2024 році; визначили претендентів на здобуття стипендії Міністерства внутрішніх справ України імені Дениса Монастирського

Розглянуто також питання організації освітнього процесу в Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Сумської філії ХНУВС та діяльності педагогічної ради центру тощо.

ВЗГ ХНУВС