З нагоди Дня Державного Герба України та Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися заходи. У них взяли участь перший проректор університету Віктор Василенко, проректори Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Олександр Музичук, декани факультетів, керівники відокремлених структурних підрозділів – Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу, постійний особовий склад вишу, здобувачі освіти.

19 лютого 1992 року тризуб офіційно став національним символом України. Він об’єднує усіх українських патріотів, які захищали і сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу землю від російського ворога. Серед них і Герої Небесної Сотні, які у лютому 2014 року поклали власні життя, захищаючи європейський вектор розвитку, який був обраний українським народом, ідеали демократії, права та свободи громадян.

Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам'ять справжніх героїв, патріотів, захисників вільної, незалежної України. З пам’ятними датами, вписаними в історію сучасної України, від імені ректора університету, генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка привітав присутніх перший проректор, підполковник поліції Віктор Василенко. Він зазначив, що на долю нашого народу випали важкі випробування – ми знову відстоюємо своє право жити у вільній незалежній Україні і в цій боротьбі з російським агресором щодня втрачаємо найцінніше – життя наших громадян, серед яких і захисники, і мирні мешканці, і діти. «Майбутнє України залежить від кожного з нас. Головне завдання правоохоронця – сумлінно виконувати службові обов’язки, бути патріотом своєї держави, гідно нести звання офіцера Національної поліції. Захищайте територіальну цілісність країни, права та свободи громадян!», – наголосив Віктор Василенко.

ВЗГ ХНУВС