Керівниця наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Ірина Луценко разом із професором цієї ж кафедри, доктором юридичних наук, професором Миколою Пахніним провела науково-теоретичний семінар за темою «Роль і значення Міжнародного кримінального трибуналу в Гаазі у війні рф проти України». Захід відбувся в межах відзначення Дня єднання, Дня Державного герба України, Дня Героїв Небесної Сотні та другої річниці початку широкомасштабної агресії російської федерації проти України.

Микола Пахнін розповів учасникам семінару про передумови створення Міжнародного кримінального суду, його структуру, злочини, що підпадають під його юрисдикцію, а також правила процедури та механізми співпраці держав із ним.

Професором акцентував увагу актуальним питанням щодо ролі та юрисдикції Міжнародного кримінального суду у військовій агресії рф проти України. Під час спілкування члени наукового гуртка висловлювали свої думки щодо відповідальності рф та її військово-політичного керівництва за злочини, передбачені Римським статутом. На всі запитання учасники заходу отримали вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС