Для слухачів магістратури, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», та студентів-бакалаврів за спеціальністю «Право» факультету № 6 проведено бінарне заняття на тему «Професія юриста, що спеціалізується на криптовалютному регулюванні». Заняття провели старший юрист юридичної компанії INSEININ Роман Дулюк спільно з доценткою кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Іриною Антол і професоркою кафедри Юлією Кириченко.

Старший юрист розповів, що його професійна діяльність починалась з корпоративного права, де згодом і відбулося знайомство з криптосвітом. Він роз’яснив здобувачам вищої освіти поняття «криптовалюти», досвід Японії, Швейцарії та США у цьому напрямі, зловживання, небезпеку та злочинний елемент криптовалюти, суспільний інтерес, вимоги ідентифікації клієнтів, її легалізацію та реєстрацію, супровід ICO та STO тощо.

Роман Дулюк наголосив на відсутності належного правового регулювання з боку держави щодо криптовалюти, зазначивши, що фахівець із криптовалюти має спеціалізуватися та знати інші галузі права: господарське, цивільне, договірне, податкове, міжнародне, інтелектуальне, кримінальне.

Наприкінці заняття Роман Вікторович відповів на запитання здобувачів освіти та побажав їм сумлінно навчатися та досягати своїх професійних цілей, реалізувати себе як висококваліфіковані спеціалісти.

ВЗГ ХНУВС