Працівники відділу соціально-гуманітарної роботи провели для здобувачів освіти факультетів №№ 1-4 бесіди щодо профілактики вживання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Вони роз’яснили молоді руйнівні наслідки наркоманії на здоров’я людини, основні ознаки та сучасні принципи ефективного лікування.

Слід зазначити, що у 2019 році курсанти і викладачі факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ у межах проєкту «MRIYA» створили чат-бот «СтопНаркотик». Він призначений для блокування Інтернет-ресурсів із продажу наркотичних засобів із використанням месенджера Telegram. З початку російської агресії Департаментом кіберполіції Національної поліції України чат-бот «СтопНаркотик» переформатований у чат-бот «StopRussiaChannel | MRIYA» для блокування інтернет-ресурсів, що поширюють фейки та російську пропаганду.

Курсанти беруть активну участь у різних просвітницьких заходах – акціях, тематичних зустрічах, під час яких розповідають про здоровий спосіб життя, фізичну активність, чіткий розпорядок дня, дотримання особистої гігієни. На сьогодні це особливо важливо, адже триває війна і молодь, як ніколи, має бути фізично розвинута для того, щоб мати силу подолати ворога.

Тематичну зустріч організували та провели працівники відділу соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС