Науково-педагогічні працівники кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 організували та провели інформаційно-просвітницький захід для здобувачів вищої освіти факультетів № 1, № 4 і № 6 за темою «Розуміння гендерної рівності в діяльності правоохоронних органів». Захід відкрив декан факультету № 4, підполковник поліції Микола Марчук. Він підкреслив, що гендерна політика є невід’ємною складовою будь-якої демократичної держави, а конституційне закріплення рівноправності чоловіків і жінок визначає недискримінаційну модель побудови українського суспільства.

Запрошена гостя – сертифікована тренерка і співзасновниця Гендерного центру Полтавської політехніки, співробітниця Служби судової охорони Катерина Григоренко розкрила ключові аспекти гендерної рівності та інтеграції гендерної політики у діяльність правоохоронних органів.

Доповідачка визначила оптимальну модель поведінки та спілкування українського поліцейського з акцентом на повагу до кожної людини, незалежно від її статі, що є фактичним втіленням у життя конституційного принципу рівності. Така модель має відповідати засадам абсолютної нетерпимості до дискримінації за будь-якими ознаками і, насамперед, за ознакою статі. Крім того, забезпечення різноманіття та рівності має виходити від найвищих управлінських рівнів поліції, що сприятиме розбудові інклюзії у поліцейському середовищі.

Підсумовуючи результати зустрічі, декан факультету № 1, підполковник поліції Віталій Романюк зауважив, що врахування гендерної складової у діяльності Національної поліції України є важливим чинником побудови безпечнішого середовища, оскільки безумовне дотримання принципу рівності, зокрема й у гендерному аспекті, є важливою складовою забезпечення свободи від насильства та захисту прав людини.

ВЗГ ХНУВС