Працівники Харківського національного університету внутрішніх справ – старша викладачка кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Олена Іванченко та викладач циклу спеціальних дисциплін Інституту післядипломної освіти Євгеній Хоролець пройшли курс «Підготовка інструкторів з навчанням ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами». Підготовка інструкторів проходить у межах співробітництва з The Halo Trust в Україні – міжнародним оператором протимінної діяльності, сертифікованим в Україні у сфері освітньої діяльності.

Викладачі отримали теоретичні та практичні знання щодо навчання з попередження ризиків від ВНП для мешканців громад, постраждалих від конфлікту; формування сталих навичок безпечної поведінки серед цивільного населення в громадах, які найбільше потребують такої інформації.

Після успішного складання іспиту працівники ХНУВС отримали сертифікати інструкторів, які дають можливість, за міжнародними стандартами та у співпраці з Представництвом, проводити НРВНП для цивільного населення. Отримані знання і навички будуть використані в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС