На кафедрі кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 відбулось засідання наукового гуртка за темою «Досудове розслідування кримінальних правопорушень за участю неповнолітніх», в якому взяли участь курсанти факультетів №№ 1, 2, 4 і науково-педагогічні працівники. На заключному засіданні було підбито підсумки роботи наукового гуртка за навчальний рік і відзначено активних гуртківців.

До роботи гуртка дистанційно долучилася старша слідча в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Олена Янкіна. Слідча наголосила на важливості забезпечення найкращих інтересів дитини під час здійснення досудового розслідування та імплементації міжнародних стандартів розслідування в контексті реформування юстиції, дружньої до дитини. Особливу увагу вона приділила пілотним проєктам, спрямованим на впровадження в Україні дружнього до дитини правосуддя: моделі Барнахуса, Реєстру психологів, імплементації міжнародних стандартів, відновному правосуддю для неповнолітніх.

На засіданні гуртка молоді науковці виступили з доповідями та репліками з приводу проблемних питань здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх і впливу міжнародно-європейських правових стандартів на удосконалення кримінального провадження за участю неповнолітніх.

ВЗГ ХНУВС