Учасники Школи наукового лідерства ХНУВС – курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуба та першокурсники факультету № 2 Олександр Тарабанов і Мілена Цвєткова, які отримали грант-фінансування на реалізацію власного проєкту в межах програми Upshift, провели квест і тренінг з інтерактивного курсу «WEEKLY».

Учасники квесту «Ігри розуму» спробували себе у ролі слідчих, продемонструвавши методи психічного впливу на злочинця, зокрема на його спогади. У квесті взяли участь здобувачі освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, Вінницького національного аграрного університету, Вінницького національного технічного університету, Вінницького фахового коледжу економіки та права. Організатори проєкту наочно продемонстрували молоді складність і багатогранність професії правоохоронця, що потребує значного інтелектуального потенціалу задля ефективного розслідування кримінальних правопорушень.

Під час тренінгу на тему «Правовий захист на роботі/навчанні. Врегулювання конфліктів і правопорушень» експерткою виступила заступниця начальника Вінницького відділу надання безоплатної правничої допомоги Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги Крістіна Куксіна. Вона розповіла представникам Харківського національного університету внутрішніх справ, Вінницького ліцею № 12, Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Мєндєлєєва, Могилів-Подільського монтажно-економічного фахового коледжу та Вінницького держаного педагогічного університету їм. Михайла Коцюбинського про булінг/мобінг/кібербулінг у школі та на роботі, порушення прав працівників, про правила укладення та розірвання трудового договору та про організації, до яких потрібно звертатися у разі необхідності.

Курсанти-організатори проєкту ознайомили учасників квесту та тренінгу з перевагами навчання у ХНУВС, спеціальностями, за якими готують фахівців, а також розповіли присутнім представникам громадськості про діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, у якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

ВЗГ ХНУВС