Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Василь Корнієнко провів зустріч із кураторською групою до Міжнародного дня миротворця Організації Об’єднаних Націй. Цей день відзначається у всьому світі на вшанування кожного військового або поліцейського, які служили та зараз несуть службу під блакитним прапором ООН, підтримуючи мир та безпеку.

Василь Корнієнко розповів про особистий досвід участі у міжнародних операціях ООН із підтримки миру та безпеки в Африці. Зокрема, про особливості місцевих законів і звичаїв, кліматичні умови, менталітет та багато іншого, що мало прямий або опосередкований вплив на проходження служби у якості міжнародного поліцейського ООН у країни Південний Судан.

Служба у складі національного персоналу МВС України в країнах, де запроваджені миротворчі місії, – це унікальний досвід, який отримується в результаті роботи з колегами із багатьох інших країн. Українські миротворці завжди показували високий рівень професіоналізму та стресостійкості у вирішені багатьох завдань, що неодноразово наголошувалося керівництвом місій та на рівні головного штабу Організації Об’єднаних Націй.

ВЗГ ХНУВС