Курсант другого курсу факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ, член наукового гуртка кафедри іноземних мов цього ж факультету Володимир Лісовол успішно пройшов курс Левіт Інституту міжнародного розвитку (The Leavitt Institute for international development – TLI) «Критичне мислення та адвокатура як основа вільного суспільства».

Англомовний курс був спрямований на підготовку кадрів серед студентів-юристів і юристів-практиків, які добре обізнані в західно-правовій етиці, мислять критично та вміють застосовувати законодавство України. Володимир Лісовол впродовж двох семестрів (10 тижнів восени та 10 тижнів весною) в онлайн-режимі прослухав курс, який викладали досвідчені американські й канадські адвокати та судді. Вони представили змагальну систему правосуддя, розкрили принципи демократії, розповіли про основи роботи суду присяжних та його основні елементи.

Під час проходження курсу курсант Лісовол сформував правові і слідчі навички, оволодів мистецтвом переконання, дізнався про правила командної роботи, співробітництва та представництва в суді, які є необхідними для будівництва та розвитку українських демократичних інститутів. Після завершення курсу Володимир Лісовол взяв участь у регіональних і національних змаганнях із симуляції суду присяжних та отримав сертифікат про підтвердження проходження цього курсу.

ВЗГ ХНУВС