Для здобувачів вищої освіти факультетів №№ 1-4 Харківського національного університету внутрішніх справ працівники відділу соціально-гуманітарної роботи, які є кураторами з виховної роботи, – Валентина Лаврусенко, Марія Артюхова та Андрій Прохоров – провели бесіди за темою «Розвиток громадянського суспільства в Україні».

Побудова потужного громадянського суспільства в Україні на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів розвитку держави. Активне сприяння цьому процесу з боку держави розпочалося ще з 2016 року. У 2021 році Президентом України була затверджена «Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки». Для реалізації її цілей перед представниками місцевої влади у кожному регіоні України було поставлено завдання активізувати роботу щодо створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства.

Для молодих правоохоронців, як представників держави, має бути цілком зрозуміло, яким чином громадянське суспільство сприяє розвитку держави, забезпечує її демократичний, правовий та соціальний статус. Таке розуміння створює правильну мотивацію й вимогливість до забезпечення прав і свобод громадян у здійсненні правоохоронної функції. Водночас це надає можливість сталого економічного й соціального розвитку держави, цінність якої є очевидною для кожного свідомого громадянина.

ВЗГ ХНУВС