Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко і старший викладач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Костянтин Бутенко взяли участь у тренінгу з підготовки інструкторів «Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами», що проводився міжнародною компанією «The HALO Trust». Після успішного складання теоретичних і практичних іспитів представники університету отримали сертифікати інструкторів із навчання РВНП.

Протягом чотирьох днів учасники тренінгу вивчали види та класифікації вибухонебезпечних предметів – протипіхотні, протитранспортні та мінометні міни, суббоєприпаси, саморобні вибухівки, гранати, підривники, запали та детонатори, відпрацьовували алгоритми поведінки в ситуаціях, коли людина зіткнулася з ними.

Під час занять було опрацьовано види та ознаки потенційно небезпечних територій, типи маркувань про наявність мінної небезпеки. Фахівці кампанії The HALO Trust акцентували увагу на особливостях мінування деокупованих територій та порадам громадянам, що повертаються до звільнених домівок.

ВЗГ ХНУВС