Захід пройшов під головуванням ректора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Валерія Сокуренка.

На початку засідання член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Сергій Гусаров вручив ректору університету Подяку військової частини А5006 від всього особового складу 157 окремої піхотної бригади за вагомий внесок у зміцнення обороноздатності Збройних Сил України, волонтерську допомогу, яка наближає день перемоги над ворогом.

Голова Вченої ради вручив відповідно до рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України атестат про присвоєння вченого звання доцента кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Альоні Комзюк.

Подякою ректора відзначено курсантів і студентів за особисту ініціативність, наполегливість, активну участь у науковій діяльності молодіжної спільноти в Харківському національному університеті внутрішніх справ та формуванні інтелектуального потенціалу нашої держави:

- курсанта факультету № 2, рядового поліції Владислава Мушку;

- курсанта факультету № 3, рядового поліції Євгенія Цісаря;

- курсантку факультету № 1, рядову поліції Альону Мусійко;

- курсанта факультету № 1, рядового поліції Максима Хилобокова;

- курсанта факультету № 4, капрала поліції Андрія Синжеряна;

- курсантку Сумської філії, рядову поліції Вікторію Ярову;

- студентку Сумської філії Сніжану Дудченко;

- студентку Сумської філії Каріну Дмитренко;

- студентку Сумської філії Марію Івах.

За особисту ініціативність, творчий підхід у роботі, активну участь у популяризації науки, особистий внесок у справу підтримки наукової діяльності молодих учених у Харківському національному університеті внутрішніх справ та сприяння реалізації їх інтелектуального потенціалу подякою ректора відзначено керівників наукових гуртків кафедр:

- доцентку кафедри українознавства факультету № 2 Інну Голопич;

- професорку кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Світлану Харченко;

- старшу викладачку кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Юлію Бугайло;

- доцента кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки Ігоря Власенка;

- старшого викладача кафедри іноземних мов факультету № 4 Тетяну Кальченко;

- доцента кафедри протидії кіберзлочинності факультету № 4 Віталія Світличного;

- доцента кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Олександра Радченка;

- професора кафедри цивільно-правових дисциплін факультету № 4 Святослава Сліпченка;

- доцентку кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Тетяну Пономаренко.

Під час засідання Вченої ради присутні розглянули низку актуальних питань. Про результати проходження всіх видів практик здобувачами вищої освіти у 2023/2024 навчальному році звітувала заступниця начальника – завідувачка відділення планування навчального процесу навчально-методичного відділу Ольга Сезонова.

Начальник відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Сергій Абламський підсумував науково-дослідну роботу здобувачів вищої освіти за I семестр 2023/2024 навчального року.

Про стан роботи вчених рад факультетів, Сумської філії та Педагогічної ради Кременчуцького льотного коледжу і шляхи удосконалення їх діяльності в умовах дії воєнного стану звітували: декан факультету № 1 Віталій Романюк, декан факультету № 2 Василь Кікінчук, декан факультету № 3 Геннадій Звірянський, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 Юрій Онищенко, декан факультету № 6 Оксана Брусакова, директор Сумської філії Сергій Лукаш, директор Кременчуцького льотного коледжу Руслан Яковлєв та учений секретар секретаріату Вченої ради Владислав Невядовський.

Владислав Невядовський також доповів про стан виконання рішень Вченої ради університету за І півріччя 2024 року, проведення публічних презентацій наукових результатів дисертацій та призначення рецензентів для підготовки висновків про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії, утворення разових спеціалізованих вчених рад для проведення публічних захистів дисертацій з метою присудження ступеня доктора філософії. Науковці затвердили План роботи Вченої ради на 2024/2025 навчальний рік.

Про виконання Антикорупційної програми ХНУВС на 2023-2025 роки у І півріччі 2024 року доповіла уповноважена з антикорупційної діяльності Яна Мазур.

Вчена рада також розглянула та затвердила ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора наук і доктора філософії, надали рекомендації щодо зарахування до докторантури. Внесено зміни до графіків освітнього процесу Харківського національного університету внутрішніх справ на 2023/2024 та 2024/2025 навчальний рік, затвердили освітньо-професійні програми та навчальні плани «Правоохоронна діяльність (поліцейські)» та «Правоохоронна діяльність (правоохоронна діяльність)» для набору 2024 року, а також навчально-тематичний план та професійну програму спеціалізації (перепідготовки) поліцейських підрозділів «Служба освітньої безпеки».

Рада рекомендувала до друку монографічне дослідження, а також навчально-методичні матеріали для їх подальшого використання в освітньому процесі. Вченими було висунуто кандидата на нагородження стипендією Харківського міського голови «Обдарованість» та подано кандидатуру на здобуття академічної стипендії імені Героїв Небесної Сотні.

Наприкінці засідання Вчена рада затвердила нову редакцію Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в Харківському національному університеті внутрішніх справ у 2024 році.

ВЗГ ХНУВС