Під час засідання представниці ХНУВС розробляли план роботи Коаліції, зокрема щодо стратегії МБФ «Український Жіночий Фонд» у просуванні порядку денного «Жінки, мир, безпека» і впровадження низки проєктів – «Коло жіночої психологічної підтримки», «Онлайн бізнес-школи «Restart Your Life», «Вистоїмо разом: запобігання, реагування та протидія сексуальному насильству в умовах конфлікту в Харківському регіоні силами жіночої волонтерської спільноти».

Відповідальні особи презентували здобутки та результати проєктної роботи і зауважили, що деякі активності потребують пролонгації у споріднених заходах.

Серед членів/членкинь Коаліції провладних організацій, представників громадських об’єднань, закладів освіти сектору безпеки і оборони продовжується робота щодо налагодження міцних дієвих зв’язків, які мають стале відображення в імплементації Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» у громадах Харківської області.

Учасники та учасниці розглянули низку проблем, з якими стикаються Громадські об’єднання у роботі із жінками області, їх вирішення та нагальні потреби. Під час заходу було також зазначено обсяг робіт, на яких варто акцентувати зусилля у роботі із постраждалими від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом (СНПК) та гендерно зумовленого насильства (ГЗН), навчання жінок ВПО тощо.

Представниці команди «Рівних можливостей» Харківського національного університету внутрішніх справ є активними учасницями заходів за проєктами, організованими Центром гендерної культури та Українським Жіночим Фондом.

ВЗГ ХНУВС