Представники кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС професор Олексій Шуміло та викладачка Марина Гайдар завершили курс навчання, організований ГО «Інкубатор демократичних ініціатив». Ця установа у партнерстві з Вищою школою адвокатури НААУ організувала вебінар «Особливості правової роботи з неповнолітніми, які пережили насильство в інтернеті».

Під час заходу обговорили питання: зміни у законодавстві та законодавчі ініціативи щодо посилення відповідальності за насильство відносно дитини; сучасні прояви онлайн-цькування, проблеми кваліфікації правопорушень та доказування; етичні аспекти і потреба в спеціалізації фахівців(-чинь) у справах про насильство за участі дитини; юридична відповідальність у справах про насильство за участі неповнолітніх у сім’ї, освіті, осередках дозвілля; дефекти документування та процесуальні рішення, що впливають на ефективність судового захисту в справах про насильство дитини в кіберпросторі.

Спікеркою виступила Голова Комітету НААУ з питань сімейного права, лекторка Вищої школи адвокатури НААУ, адвокатка, експертка з антибулінгу Лариса Гретченко. Модератором заходу був член Правління ГО «Інкубатор демократичних ініціатив», член тренерського пулу Департаменту у справах молоді Ради Європи, незалежний експерт мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE) Назарій Боярський.

Наприкінці вебінару учасники отримали сертифікати.

Здобуті викладачами знання будуть впроваджені в роботу Юридичної клініки Сумської філії ХНУВС, а також під час викладанні навчальних дисциплін, що значно покращить якість правової допомоги та викладання матеріалу для студентів.

Сумська філія ХНУВС