З нагоди річниці від дня народження Гейдара Алієва Посольством Азербайджанської Республіки в Україні спільно з Українсько-Тюркським центром у м. Києві відбулося нагородження фіналістів всеукраїнського конкурсу есеїстики на тему «Роль загальнонаціонального лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва у розвитку українсько-азербайджанських відносин».

У межах конкурсу українська молодь із різних міст України відправляла до Посольства свої роботи. В десятку фіналістів увійшов учасник Школи наукового лідерства ХНУВС, курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб (науковий керівник - голова Школи науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Найда).

Звертаючись до переможців та фіналістів, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв наголосив на важливості активної участі молоді у розвитку народної, культурної дипломатії між двома країнами, а також вивчення українською молоддю культури, історії, літератури, мови азербайджанського народу. «Я із зацікавленням перечитував роботи учасників. Радий, що ви вивчили різні напрями відносин між нашими країнами та роль Гейдара Алієва у їхньому розвитку. Ми будемо раді й надалі підтримувати вас у вашому прагненні брати участь у проєктах, пов'язаних із Азербайджаном», - заявив Сеймур Мардалієв.

Народний депутат України, співзасновник Українсько-тюркського центру Сергій Нагорняк подякував Послу та колективу посольства за підтримку української молоді, яка бере участь у проєктах, пов'язаних з Азербайджаном. «Азербайджан є дуже важливим стратегічним партнером України, і тому нам необхідно залучати до розвитку двосторонніх відносин профільних фахівців, які збагачуватимуть нашу співпрацю новими ідеями. Молодь – дуже активний, креативний ресурс для нових проєктів у галузі культурної і народної дипломатії», – зазначив Сергій Нагорняк.

ВЗГ ХНУВС