Учасники Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб та першокурсники факультету № 2 Олександр Тарабанов і Мілєна Цвєткова продовжують реалізовувати власний соціальний проєкт – інтерактивний курс «WEEKLY». Проєкт складається з серії тренінгів і заходів, спрямованих на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді та учнів старших класів закладів загальної середньої освіти м. Вінниця. «WEEKLY» реалізується у межах міжнародної програми Upshift, яку в Вінницькій області реалізує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Бельгії.

У співпраці із Студентською радою Вінниччини відбувся шостий тренінг на тему «Участь студентського самоврядування у правовому житті міста Вінниці». Його експертом виступив громадський діяч, активіст, секретар і керівник напряму співпраці з юридичними клініками закладів вищої освіти Студентської ради Вінниччини Микола Кирилюк.

У тренінгу взяли участь курсанти та курсантки Харківського національного університету внутрішніх справ, студенти та студентки Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д. К. Заболотного, Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету, Вінницького ліцею № 7 ім. Олександра Сухомовського, Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Менделєєва, Вінницького торговельно-економічного інституту.

Микола Кирилюк розповів про громадський активізм і його види, про активну соціальну позицію молоді в умовах воєнного стану. Спікер розглянув актуальні можливості для молоді у соціальній сфері та на яких інформаційних ресурсах можна з ними ознайомитись. Він проаналізував основні напрями діяльності юридичних клінік Вінниччини, відзначивши плідне партнерство та унікальні спільні проєкти з відділенням Юридичної клініки ХНУВС у м. Вінниця.

Наприкінці тренінгу курсанти ознайомили учасників тренінгу з перевагами навчання у Харківському поліцейському виші, спеціальностями, за якими готують фахівців. Присутні представники громадськості дізналися про роботу Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем. Курсанти зазначили, що з метою психологічної та соціальної адаптації ветеранів війни для них в університеті проходять щотижневі заняття спортом. Учнів шкіл ознайомили з особливостями вступу в Ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України, створених для дітей військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони для продовження навчання у 10-11 класах.

ВЗГ ХНУВС