«Хто саме має можливість стати ліцеїстом та що для цього потрібно?». На ці питання відповіли гості нового випуску «МВС подкасту» директор Департаменту освіти, науки і спорту МВС Олександр Тарасенко та директор Івано-Франківського ліцею МВС Валерій Середа.

Одне із поширених питань серед підписників, пов'язане із ліцеями безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України «Чи буде набір дітей до ліцеїв, батьки яких є цивільними?».

За словами Олександра Тарасенка, визначено чіткий перелік осіб, які мають можливість вступити до новостворених ліцеїв МВС:

«Визначено кілька категорій осіб, які мають можливість вступити до ліцеїв: діти, батьки яких загинули, захищаючи нашу країну, батьки яких отримали поранення, інвалідність чи каліцтво при відсічі російської агресії, діти, батьки яких безпосередньо беруть або брали участь у відсічі збройної агресії рф, діти інших працівників органів сектору безпеки і оборони, у тому числі звільнених працівників із військової служби, служби в поліції чи ДСНС».

Створення ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України є перш за все соціальним проєктом, який спрямовано на підтримку наших захисників і захисниць та їхніх родин. Ліцеї орієнтовані на навчання дітей військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, працівників органів сектору сил безпеки і оборони.

Обов’язкова умова для вступу – базова середня освіта. Тобто на момент подання документів дитина має закінчити 9 класів школи або іншої освітньої установи в рік вступу до ліцею.

Для того, щоб стати кандидатом на зарахування, необхідно заповнити форму зворотного зв’язку (посилання), після чого вам надійде дзвінок від приймальної комісії, після якого батькам або іншим законним представникам необхідно звернутися до органу (підрозділу), де проходив чи проходить службу один з батьків, який і сформує справу для вступу до ліцею.

Наразі ліцеї утворено в таких містах, як: Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Вінниця.

Детальніше про вступну кампанію - в подкасті.

Департамент комунікації МВС України