За участі курсантів, слухачів магістратури, працівників і керівного складу факультетів №1 та №4, Сумської філії у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся урочистий захід із нагоди Дня Національної поліції України.

Присутніх привітали: перша заступниця директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Лариса Васянович, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк, заступник начальника ГУНП у Хмельницькій області, полковник поліції Валентин Білянський, начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Хмельницької області Олександр Анур’єв, голова Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області Михайло Посітко.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять та героїчний подвиг загиблих у боротьбі за вільну, незалежну Україну правоохоронців і військових, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

З вітальним словом до присутніх звернулась заступниця директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Лариса Васянович: «Пишаюсь тим, що я тут, на Поділлі, маю нагоду привітати вас із професійним святом – Днем Національної поліції України. Зараз дуже складний час, але я впевнена, що ми впораємося, дійдемо до перемоги, разом відбудуємо нашу незалежну Україну. Дорогі курсанти, ви обрали нелегкий шлях. Сумлінно навчайтеся, отримуйте знання, набувайте навичок, щоб стати професіоналами. Служіть із честю, захищайте український народ, будьте гідними наших Героїв, пам’ятайте, що головний критерій оцінки діяльності Національної поліції – довіра населення. Бажаю вам міцного здоров’я і наснаги, нам всім – Перемоги, щоб ми багато років мали можливість служити та захищати на теренах нашої незалежної країни. Слава Україні! Героям Слава!».

Заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв привітав присутніх із професійним святом і зазначив, що викладачі й працівники університету готують для нашої країни висококваліфікованих спеціалістів, патріотичних і вмотивованих професіоналів. За значні успіхи у підготовці кадрів, сумлінне та бездоганне служіння українському народові, ініціативу та наполегливість, вагомий особистий внесок в освітній процес Володимир Юр’єв вручив Почесні грамоти Хмельницької обласної військової адміністрації:

- завідувачці кафедри адміністративного права та процесу факультету №1 Олені Салмановій;

- професору кафедри цивільно-правових дисциплін факультету №4 Олександру Шишці;

- фахівцю факультету №4 Едуарду Мелкумову;

- курсантці факультету №1, рядовій поліції Ользі Бережній.

Від керівництва та депутатського складу Хмельницької обласної ради зі святом привітав заступник голови Валентин Соколюк: «У такі важкі для нашої країни часи працівники поліції разом із Збройними Силами України, Силами безпеки та оборони мужньо протидіють збройній агресії країни-окупанта, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Багато ваших випускників несуть службу на деокупованих територіях, у прифронтових містах. Дякую, що обрали саме цю професію – ризиковану, складну, але таку важливу для нашої країни, щоб забезпечувати порядок і стабільність у державі». Валентин Соколюк вручив Подяки Хмельницької обласної ради:

- завідувачці кафедри конституційного і міжнародного права факультету №4 Тетяні Гудзь;

- доцентці кафедри іноземних мов факультету №4 Валентині Кочиній;

- доцентці кафедри теорії та історії держави і права факультету №1 Олені Юшкевич;

- фахівчині факультету №1 Олені Гудковій;

- коменданту відділу матеріального забезпечення Ганні Сіканевич.

Із професійним святом колег привітав заступник начальника ГУНП у Хмельницькій області Валентин Білянський: «Кожний із вас вже молодець, адже в такий складний час ви прийняли рішення служити державі, охороняти правопорядок, захищати життя громадян, нашу цілісність, незалежність і суверенітет. Шлях до закладів вищої освіти системи МВС дуже непростий. Ви маєте бути розумними і здоровими, мати силу волі і досягати бажаних результатів. Бажаю вам міцного козацького здоров’я, успіхів у навчанні, у подальшій кар’єрі, адже в мирній державі набагато простіше планувати своє життя. Разом до Перемоги! Слава Україні!». Валентин Білянський вручив подяки ГУНП у Хмельницькій області:

- провідній фахівчині факультету №1, підполковнику поліції Лілії Жиронкіній;

- викладачці кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1, капітану поліції Ірині Нечаєвій;

- курсантці факультету №4, рядовій поліції Катерині Жмуровській;

- курсанту факультету №4, рядовому поліції Вадиму Товстику;

- курсантці факультету №1, рядовій поліції Дар’ї Грелі;

- курсантці факультету №1, рядовій поліції Катерині Божук.

Начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Хмельницької області Олександр Анур’єв звернувся до присутніх: «Бажаю вам професійних досягнень, наснаги у цій нелегкій справі – охороні правопорядку. Хочу подякувати курсантам, які в такий складний час обрали Харківський національний університет внутрішніх справ, адже наша держава сьогодні дуже потребує вашої допомоги. Зараз у вас час для здобуття знань, умінь і навичок, які ви будете використовувати на фронті протидії злочинності. Впевнений, що згодом ви гідно приймете естафету діючих працівників поліції, які протягом усіх років незалежності стояли на захисті правопорядку». Олександр Анур’єв вручив грамоти Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації:

- декану факультету №1, підполковнику поліції Віталію Романюку;

- старшому викладачу тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету №3, майору поліції Михайлу Іншекову;

- провідній фахівчині факультету №4 Вікторії Шкіндюк;

- фахівчині факультету №1 Тетяні Мінаєвій.

До привітань долучився міський голова м. Кам’янець-Подільський Михайло Посітко. Він побажав присутнім професійних досягнень, міцного здоров’я, наснаги та вручив грамоти:

- завідувачці кафедри іноземних мов факультету №4 Олені Статівці;

- викладачці кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Олені Гораш;

- курсантці факультету №1, рядовій поліції Альоні Мусійко;

- курсанту факультету №1, рядовому поліції Сергію Мелкумову.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ, генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка присутніх привітав декан факультету №1 Віталій Романюк: «Шановні викладачі, курсанти, гості! Хочу подякувати керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, органів державної влади та місцевого самоврядування, викладачам, які в цей нелегкий час допомагають нам готувати майбутніх правоохоронців. Впевнений, що ті знання, які отримують курсанти від наших викладачів є актуальними, адже кожний з них має великий досвід практичної роботи. Дякую курсантам, що обрали Харківський національний університет внутрішніх справ зараз, під час третього року повномасштабного вторгнення. Особливу подяку висловлюю нашим ветеранам, які діляться своїм досвідом у формуванні майбутнього покоління. Бажаю всім міцного здоров’я, Божої благодаті і великої Перемоги! Слава Україні!».

Завершились урочистості виступом підрозділу барабанщиць і патріотичною композицією «Захисники», підготовленою колективом художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС