Для майбутніх офіцерів служби освітньої безпеки відбулись бінарні заняття за темою «Паспорт безпеки закладів освіти. Визначення, наповнення та участь поліцейських СОБ у його формуванні». Їх провели заступниця начальника управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Юлія Сабат, т. в.о. головної інспекторки відділу організації служби освітньої безпеки Департаменту патрульної поліції НПУ, капітан поліції Наталія Новікова спільно з доценткою кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Діаною Кірікою.

Освітянка Юлія Сабат зазначила, що окрім професійних навичок і виконання протоколу безпеки, офіцер поліції повинен володіти знаннями з психології дитини – працювати зі школярами молодших класів, підлітками, разом із педагогами створювати безпечне середовище для школярів. Вона розповіла про участь поліцейських СОБ у формуванні та наповненні паспорту безпеки закладів освіти.

Наталія Новікова акцентувала увагу слухачів на нормативно-правовому регулюванні діяльності служби освітньої безпеки, надала практичні поради щодо виконання правоохоронної, наставницької та просвітницької функцій, співпраці з педагогічним колективом і батьківською спільнотою.

ВЗГ ХНУВС