Під час профорієнтаційної зустрічі щодо особливостей вступу і навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ у 2025 році за державним замовленням та за кошти фізичних і юридичних осіб для учнівської молоді всіх регіонів України було презентовано навчально-науковий інститут №1.

У заході взяли участь: проректор університету Олександр Музичук, помічник ректора Віктор Слиш, директори навчально-наукових інститутів №1 Віталій Романюк, №2 – Василь Кікінчук, №3 – Геннадій Звірянський, №4 – Микола Марчук, представники регіональних і територіальних структурних підрозділів поліції. До онлайн-спілкування підключилося близько 300 майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків.

Віталій Романюк презентував покроковий алгоритм дій абітурієнта під час вступу до Харківського поліцейського вишу, розповів про навчально-науковий інститут №1, специфіку освітнього процесу, навчально-наукову та матеріальну-технічну базу. Він наголосив, що пріоритетним напрямом діяльності інституту є підготовка слідчих і дізнавачів для органів досудового розслідування та підрозділів кримінальної поліції Національної поліції України за денною формою навчання за освітніми програмами «Право» та «Правоохоронна діяльність».

Учасники отримали необхідну інформацію про особливості вступної кампанії 2025 року, дізналися про роботу підготовчого відділення. На всі запитання майбутнім вступникам надали вичерпні відповіді, їх також запросили на наступні зустрічі, які щосереди проводитимуть працівники університету.

Наприкінці Віталій Романюк ознайомив учасників із роботою Автошколи для осіб з інвалідністю у м. Кам’янець-Подільський. Він зазначив, що батьки школярів, які є учасниками бойових дій та отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем в Автошколі університету.

Переглянути запис онлайн-зустрічі можна за посиланням: https://www.youtube.com/live/fzI185goIYE?feature=share.

ВК ХНУВС