Ректор університету, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко від імені Вченої ради привітав і вручив дипломи учасникам щорічного конкурсу на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і на підприємствах, що належать до сфери управління МВС України у 2024 році.

Диплом І ступеня у номінації «Наукові видання (монографії, науково-практичні коментарі тощо)» за колективну монографію «Домашнє насильство: психологічні передумови, допомога, протидія» (підготовлену колективом авторів – Бандурка І. О., Федоренко О. І., Мілорадова Н. Е, Джагупов Г. В., Харченко С. В. та ін.) отримала завідувач кафедри психології, соціології та педагогіки, доктор педагогічних наук, професор Олена Федоренко.

Диплом ІІ ступеня у номінації «Періодичні видання» за збірник наукових праць «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ» отримав начальник відділу організації наукової діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Сергій Абламський.

Диплом ІІ ступеня у номінації «Довідкові видання (енциклопедії, енциклопедичні, мовні та лінгвістичні словники, довідники)» за інформаційно-практичний довідник «Підготовка працівників поліції в зарубіжних кранах. Частина ІІІ» (автор Бугайчук К. Л.) отримав директор ННІ №2, кандидат юридичних наук, доцент Василь Кікінчук.

Диплом ІІІ ступеня у номінації «Комп’ютерні програми практичного спрямування» за комп’ютерну програму «Інформаційно-аналітична «Платформа проєкту МВС України» Дружня підтримка»» (підготовлену колективом авторів: Музичук О. М., Пашнєв Д. В., Полховський О. М. та ін.) отримав директор ННІ №4, доктор юридичних наук, професор Микола Марчук.

Диплом ІІІ ступеня у номінації «Навчальні посібники (навчально-методичні навчальні наочні посібники, хрестоматії, практикуми, робочі зошити тощо)» за навчальний посібник «Криміналістика: криміналістична техніка» (підготовлений колективом авторів: Степанюк Р. Р., Гусєва В. О., Кікінчук В. В. та ін.) отримала завідувач кафедри криміналістики та судової експертології, доктор юридичних наук, професор Влада Гусєва.

Диплом доктора філософії отримав старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Олександр Скляр, якому присуджено ступінь доктора філософії у галузі знань «Освіта/Педагогіка» за спеціальністю «Освітні, педагогічні науки».

Під час наукового зібрання було розглянуто нагальні питання життєдіяльності університету у період дії правового режиму воєнного стану: кадрове забезпечення освітнього процесу, стан організації дистанційної форми навчання та матеріально-технічного забезпечення.

Учений секретар секретаріату Вченої ради Владислав Невядовський доповів про присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету, проведення попередньої експертизи дисертацій для підготовки висновків про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертацій на здобуття ступеня доктора наук.

Члени Вченої ради розглянули питання утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення публічного захисту дисертації з метою присудження ступеня доктора філософії, затвердили ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора наук і доктора філософії, опрацювали рекомендації щодо друку та використання в освітньому процесі навчально-методичних матеріалів.

Вчена рада вирішила низку організаційних питань, пов’язаних з організацією освітнього процесу, науковою та методичною діяльністю закладу вищої освіти.

ВК ХНУВС