Традиційно у День української писемності та мови педагоги, школярі, студенти, науковці, політики, громадські діячі, а також ті, кому небайдужа доля рідної мови як на Батьківщині, так і далеко за її межами, пишуть Радіодиктант національної єдності. Проведення такої масштабної акції є надзвичайно важливою ініціативою, адже це не лише привід перевірити свої знання, а й можливість об’єднати багатьох шанувальників навколо української мови та культури. Цього року учасники писали диктант за визначенням самої авторки тексту Оксани Забужко на «дуже симпатичну» тему «Магія голосу». Його читав письменник і військовий Павло Вишебаба.

До Радіодиктанту національної єдності долучилися курсанти, студенти, викладачі, працівники та керівництво ННІ №1-5 на всіх локаціях університету, а також відокремлених структурних підрозділів Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу. Організовували роботу викладачі кафедри гуманітарних дисциплін та українознавства: завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор Володимир Греченко, доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний, доцентка Наталія Кобилко, старша викладачка Наталія Єльнікова.

В умовах війни учасники писали диктант в аудиторіях, бомбосховищах, удома тощо. Свої роботи учасники можуть протягом доби надіслати на перевірку спеціальній фаховій комісії, яка оголосить переможців.

ВК ХНУВС