У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося шикування особового складу з нагоди третьої річниці Революції Гідності та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

З 18 по 20 лютого 2015 року на Майдані Незалежності загинуло понад 100 протестувальників, яких сьогодні називають Небесною Сотнею. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи права, честь і гідність українського народу, та поклали квіти до пам’ятника борцям за свободу і незалежність нашої держави.

Звертаючись до присутніх, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець зазначив: «Історія України має багато періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Сьогодні ми маємо зробити усе можливе для збереження суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, заради миру і спокою на нашій землі. Ми повинні бути сильними і незламними! Вірити в довгоочікуваний мир і своєю відданою службою та старанним навчанням наближати його».

Завершився захід музичною композицією, присвяченою Героям Небесної Сотні.

 

ВЗГ ХНУВС