У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулись урочисті заходи з нагоди випуску студентів факультету № 6. Понад півтори тисячі студентів денної та заочної форм навчання прийшли привітати почесні гості, науково-педагогічний склад навчального закладу, батьки та рідні. Серед випускників – фахівці з правознавства, психології, соціології, спеціалісти з технічного захисту інформації та сфери фінансових послуг. 160  молодих людей отримали дипломи з відзнакою.

На початку урочистих заходів усім присутнім запропонували вшанувати хвилиною мовчання пам'ять героїв, полеглих у боротьбі за вільну, незалежну Україну, та пам'ять працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Під час церемонії вручення дипломів, першими документи про вищу освіту отримали відмінники навчання. Зі словами вітання та настановами дипломи вручили ректор навчального закладу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, почесні гості.

Вітаючи випускників зі знаменною подією в житті, ректор університету побажав їм гідно застосовувати отримані знання на практиці, бути хорошими фахівцями і постійно вчитися. Багато хто з випускників у майбутньому обирають для себе професію правоохоронця. Валерій Васильович побажав їм «завжди залишатися на боці Закону, виявляти високу правову культуру і завжди бути готовими захистити тих, хто не  може цього зробити сам».

До найщиріших побажань щастя та успіхів у подальшій професійній діяльності приєдналися й почесні гості. Прокурор Харківської області Юрій Данильченко побажав ніколи не зупинятися на досягнутому, постійно підвищувати свій професійний рівень і пишатися тим, що здобули диплом одного з найкращих вишів нашої держави. Від імені всіх юристів Харківської обласної організації Союзу юристів України поздоровив випускників голова організації Володимир Кривобок. Бути чесними і відданими обраній професії закликав випускників керівник міської ради муніципалітету міста Кутаїсі Звіаді Джавакхія.

Від імені науково-педагогічного складу з напутніми словами до випускників звернулася завідувач кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ольга Гетманець, яка наголосила, що найкращі інвестиції – це інвестиції в знання і в університеті завжди раді бачити своїх випускників, адже тут є всі умови для підвищення фахового рівня, здобуття наукового ступеня. Від імені випускників навчального закладу виступив Андрій Новіков – нині заступник командира батальйона поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Харківській області, учасник бойових дій підполковник поліції, який подякував керівництву університету за створення гідних умов для навчання та побуту і запропонував покласти квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

Завершились урочистості показовими виступами гуртків кафедр спеціальної фізичної підготовки, тактичної і тактико-спеціальної підготовки, кінологічної служби ГУНП в Харківській області, колективу художньої самодіяльності, підрозділу карабінерів, ансамблю барабанщиць.

Випускники фотографувалися на згадку, а всім присутнім запропонували оглянути розташовану на плацу бойову та спеціальну техніку, зброю, спецобладнання, що знаходиться на озброєнні підрозділів Національної поліції України, Національної Гвардії України та Державної прикордонної служби.

ВЗГ ХНУВС