На базі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено Всеукраїнський круглий стіл «Право на працю у контексті Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю».

Організатором стала Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Інститут реабілітації та соціальних технологій» за підтримки Фонду соціального захисту інвалідів спільно з Сумською філією Харківського національного університету внутрішніх справ, кафедрою трудового та господарського права ХНУВС,  Уповноваженим  Президента України з прав дитини, Центром проблем імплементації європейського соціального права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Метою круглого столу стало обговорення найбільш актуальних питань реалізації права на працю осіб з інвалідністю, вироблення пропозицій щодо вдосконалення правого регулювання даного питання та покращення можливостей щодо працевлаштування та роботи вказаної категорії осіб.

Основними темами обговорень під час  круглого столу стали:

1) проблеми реалізації права на працю осіб з інвалідністю;

2) освітньо-професійна реабілітація дітей (учнів) з особливими освітніми потребами;

3)  проблеми зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю;

4) напрями реалізації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю;

5) тенденції удосконалення трудового законодавства України, з урахуванням міжнародних стандартів з питань праці осіб з інвалідністю;

6) напрями удосконалення проекту Трудового кодексу через призму трудових прав осіб з інвалідністю.

Усі питання, винесені на розгляд учасників круглого столу, викликали жваві обговорення та дискусії.