Науково-дослідною лабораторією з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ здійснено опитування громадської думки мешканців Харкова та Харківської області  (N=4287) щодо публічної безпеки та довіри до правоохоронних органів.

Дослідження проведено спільно з Головним управлінням Національної поліції в Харківській області за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в рамках «Стратегії Громадської безпеки Харківської області – 2018» та «Регіональної програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016–2017 роки».
Результати дослідження опубліковані в монографії «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів. За результатами досліджень 2013–2017 років, проведених в Харківській області», де проаналізовано ключові показники ефективності роботи правоохоронних органів Харківщини з точки зору громадськості. Монографія містить емпіричні дані та практичні рекомендації, розраховані на орієнтацію конкретних завдань у роботі поліції та інших правоохоронних органів на потреби місцевої громади.

Завантажити монографію можливо за посиланням:
http://univd.edu.ua/scienceactivity/index.php?usid=60&fid=1487

Презентація результатів дослідження:

http://univd.edu.ua/files/dovira_ta_bezpeka_2017.pdf

Бібліографічний опис (для цитування):

Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів. За результатами досліджень 2013–2017 років, проведених в Харківській області : монографія / О. О. Сердюк, К. Л. Бугайчук ; за заг. ред. В. В. Сокуренка ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. cправ ; Голов. упр. Нац. поліції в Харків. обл. – Харків, 2017. – 360 с.