У Харківському національному університеті внутрішніх справ для працівників, слухачів та курсантів, які керують транспортними засобами або мають посвідчення водія, було проведено інструктивне заняття про дотримання Правил дорожнього руху України та безпеки дорожнього руху.

Тимчасово виконуючий обов’язки ректора університету підполковник поліції Дмитро Швець довів до відома присутніх результати селекторної наради за участю тимчасово виконуючого обов’язки Міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового та лист МВС України від 8 серпня 2017 року № 117571 «Про заходи щодо зміцнення дисципліни і законності в навчальних закладах МВС», зосередивши увагу присутніх на чіткому дотриманні дисципліни та законності, транспортної дисципліни. Дмитро Володимирович навів приклади надзвичайних подій за участю працівників поліції та наслідки, до яких вони призвели, наголосивши на тому, що керувати автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння неприпустимо.

Проректор університету Анатолій Клочко акцентував увагу присутніх на дотриманні працівниками, слухачами та курсантами Закону України «Про Національну поліцію», наказів та вказівок МВС України, Правил дорожнього руху України та заходів особистої безпеки.

Присутня на зустрічі інспектор відділу забезпечення дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області майор поліції Наталія Філоненко провела інструктаж та довела до відома присутніх інформацію про зміни, які відбулися у Правилах дорожнього руху України, статистичну інформацію щодо скоєння дорожньо-транспортних пригод на Харківщині.

Присутнім продемонстрували відеоматеріали «Пристебни ремінь безпеки!», «Мінус ОДИН» – дотримуйся правил!», «Не розмовляй за кермом!», «Не сідай п’яним за кермо!».

 ВЗГ ХНУВС