На адресу Харківського національного університету внутрішніх справ надійшов лист від Міністерства освіти та науки України про поширення серед працівників, курсантів та студентів навчальних закладів України інформації щодо прав та обов’язків громадян України у рамках запровадження ЄС безвізового режиму. Ця кампанія має на меті роз’яснити громадянам України правила перетину кордону і перебування в ЄС та розповісти про нові можливості та переваги, які надасть українцям безвізовий режим.

Слід знати, що безвізовий режим поширюється лише на власників біометричних паспортів і передбачає короткотермінове перебування в 30 європейських країнах до 90 днів протягом 180 днів. При перетині кордону необхідно мати при собі документи, які підтверджують мету поїздки, наявність місця проживання/бронювання готелю,  достатню суму фінансових коштів (не менше 50 євро на добу), зворотний квиток, поліс медичного страхування. На триваліший час перебування в ЄС необхідно оформити візу.

Безвіз не означає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС. Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

Більше інформації про безвізовий режим можна знайти на сайті кампанії «Відкрий Європу» за посиланням http://openeurope.in.ua

ВЗГ ХНУВС